FITOR (FORALLAC)

Flash creat amb: Free Video to Flash Converter

   

El darrer dia de l'any, cada any des de temps immemorial, se celebra la festa de Santa Coloma. A l'antiga parròquia de Fitor, Santa Coloma de Fitor, es fa una missa cada any, per a commemorar la festa i molt especialment per a recordar totes les persones que, al llarg dels segles, varen construir i viure en els masos disseminats per tot el seu terme. Per això s'hi apleguen aquelles persones que varen néixer o hi varen viure i els seus descendents. És un acte molt emotiu, on tot l'entorn està impregnat d'una barreja de nostàlgia, record i sentiment.
Aquest any hi he assistit i n'he recollit unes poques imatges que podeu veure en el vídeo adjunt.
Penseu que l'església de Santa Coloma de Fitor va ser consagrada l'any 949 i que fins a la construcció de la "nova" carretera comarcal, el camí per anar a Girona, des de Palamós per exemple, travessava tot el seu territori. En Miquel Torroella va escriure un llibre, "Cuentos que són història", on recull la verdadera essència del Fitor de fa anys, amb quantitat d'anècdotes, cuentos i històries dels seus habitants i d'aquells que travessaven el seu terme.
La festa de Fitor, però, se celebra cada any el tercer diumenge del mes d'octubre, data que fa uns anys es va escollir, degut a què el darrer dia de l'any no sol fer gaire bo. Cada any s'hi aplega més i més gent en el dinar i en els actes que es desenvolupen al llarg de la diada.
Bon any 2008!!

tornar

Si ens voleu contactar, l'adreça és:   palamos-santjoan@ya.com